Selecteer een pagina

Een facilitair servicedesk, wat is dat?

Een facilitair servicedesk is een centrale plek binnen een organisatie waar medewerkers terecht kunnen met al hun vragen, verzoeken en problemen met betrekking tot facilitaire diensten. Het doel van een facilitaire servicedesk is om te zorgen voor een efficiënte en effectieve ondersteuning van medewerkers bij facilitaire aangelegenheden. De taken kunnen variëren, afhankelijk van de behoeften en omvang van de organisatie, maar over het algemeen omvatten ze het volgende:

  1. Vragen en verzoeken afhandelen: Medewerkers kunnen bij de facilitair servicedesk terecht met vragen over bijvoorbeeld het reserveren van vergaderruimtes, het aanvragen van schoonmaakdiensten of het melden van een defecte lift. 
  2. Probleemoplossing: Als medewerkers problemen ervaren met bijvoorbeeld de verlichting, verwarming, airconditioning of andere faciliteiten, kan de facilitair servicedesk helpen bij het identificeren en oplossen van deze problemen. 
  3. Onderhoudsplanning: De facilitair servicedesk kan verantwoordelijk zijn voor het plannen en coördineren van preventief onderhoud aan faciliteiten, zoals het controleren van de werking van apparatuur, het vervangen van filters of het uitvoeren van periodieke inspecties. 
  4. Leveranciersbeheer: De servicedesk kan fungeren als het primaire aanspreekpunt voor externe leveranciers die facilitaire diensten leveren, zoals schoonmaakbedrijven, beveiligingsdiensten of cateringdiensten. 
  5. Rapportage en evaluatie: De facilitair servicedesk kan rapporten genereren over de prestaties van de facilitaire diensten, zoals responstijden, oplostijden en klanttevredenheid. 

Facilitair verbeteren met een FMIS systeem

Een goed functionerende facilitair servicedesk speelt een cruciale rol bij het creëren van een comfortabele en productieve werkomgeving voor medewerkers. Door een breed scala aan facilitaire diensten te ondersteunen en te coördineren, zorgt de servicedesk ervoor dat medewerkers snel en efficiënt geholpen worden bij hun facilitaire behoeften, waardoor ze zich kunnen concentreren op hun kerntaken. Facilitair beter worden? Dat kan met een FMIS systeem van FMXXL! Een FMIS-systeem staat voor Facility Management Informatie Systeem. Het is een softwaretoepassing die specifiek is ontworpen om organisaties te ondersteunen bij het beheren en optimaliseren van hun facilitaire activiteiten. 

Het FMIS systeem integreert verschillende facetten van facility management, zoals ruimtebeheer, onderhoudsbeheer, voorraadbeheer, contractbeheer en rapportage, in één geïntegreerd platform. Het gebruik van een FMIS-systeem biedt verschillende voordelen, waaronder een verbeterde operationele efficiëntie, kostenbeheersing, beter ruimtegebruik, verhoogde klanttevredenheid en een betere strategische planning voor facility management. Interesse of meer weten? Neem dan contact op met FMXXL en zij kijken graag naar de maatwerk oplossingen die zij kunnen bieden!