Selecteer een pagina

Horlogeband inkorten met en zonder inkorter

Iedereen die herkent het wel. Je hebt een prachtig nieuw horloge gekocht, je bent enthousiast maar dan kom je erachter dat het niet past. Dat betekent dus dat de horloge band zal moeten worden ingekort. Je kunt ervoor kiezen om naar de winkel toe te gaan, maar je kun het ook eenvoudig zelf doen. Dit kan met maar ook zonder inkorter. In dit artikel leggen we je uit hoe. Je horlogeband kunt inkorten? Dan is het belangrijk dat je de originele schakels weer teruggeplaatst zodat de koper de horloge in zijn eigen maat kan afstellen. 

Horlogeband inkorten met inkorter

Als je je nieuwe horloge wilt gaan inkorten kun je dit het beste doen met een inkorter. Dit product kost slechts een paar euro en werkt een stukken makkelijker dan wanneer je met gereedschap moet werken. Zorg ervoor dat je eerst onderzoekt hoeveel schakels er verwijderd moeten worden. Zorg dat de horloge op juiste wijze in de horloge inkorter ligt. Met pijltjes wordt er aangegeven welke kant je precies moet hebben. Zorg dat de naald tegen de pin van de schakel aankomt. Door het draaien aan de handvat zal de pin los komen waardoor de schakel loskomt. Deze stappen kun je herhalen als er meerdere schakels moeten worden verwijderd. Als je de horloge weer wilt vastmaken druk je de pin terug naar binnen met de hand en het laatste stukje met de inkorter. 

Horlogeband inkorten zonder inkorter

Wanneer je niet beschikt over een inkorter en deze ook niet wilt aanschaffen kun je met behulp van gereedschap een horlogeband ook inkorten. Het is dan wel van groot belang dat je voorzichtig bent zodat je de horloge niet beschadigd. Het principe is hetzelfde als het inkorten met inkorter. Echter maken we nu gebruik van een naald of een stevige punaise. Plaats deze op de pin van de schakel dat los moet worden gehaald. Je kunt vervolgens met een hamer zachtjes erop slaan zodat de pin loskomt. Om de band weer vast te maken, stop je de pin terug en sla je deze zachtjes aan met een hamer. We zullen nog eens extra benadrukken om voorzichtig te zijn. Het zou zonde zijn als je horloge die je net hebt gekocht, per ongeluk schade oploopt. 

Horloge verkopen

Twijfel je al of je je horloge wel wilt houden? Dan kan je er ook voor kiezen om jezelf de moeite te besparen en je oude horloge verkopen aan een aankoopkantoor. Naast dat je hiermee de moeite bespaart van het inkorten kun je ook direct een nieuw horloge kopen. Vaak is het ook mogelijk om deze direct bij de aankoop in te laten korten.