Selecteer een pagina

Incasso no cure no pay inschakelen – hoe werkt het?

Het kan voor elk bedrijf een uitdaging zijn om klanten te laten betalen voor geleverde diensten of producten. Soms lijkt het alsof de debiteuren gewoon niet willen betalen, hoeveel brieven en herinneringen je ook stuurt. En in sommige gevallen kan het zelfs compleet onmogelijk lijken om je geld terug te krijgen. Gelukkig zijn er verschillende incasso no cure no pay-bedrijven die je kunnen helpen bij het terughalen van openstaande facturen. In deze blog bespreken we wat de voordelen zijn van het inschakelen van zo’n bedrijf en hoe zij precies te werk gaan.

Wat is incasso no cure no pay?

Incasso no cure no pay is een veelvoorkomende methode die incassobureaus hanteren om openstaande facturen te innen. Het idee hierachter is simpel – als het incassobureau er niet in slaagt het geld te innen, hoeft het bedrijf waarvoor zij werken ook niet te betalen. Dit betekent dat het incassobureau een grotere motivatie heeft om daadwerkelijk resultaat te boeken. Dit werkt dus in het voordeel van zowel het bedrijf als het incassobureau.

Waarom zou je een incasso no cure no pay-bedrijf inschakelen?

Het voordeel van een incasso no cure no pay inschakelen is dat je zelf niet hoeft te investeren in het innen van je openstaande facturen. Je betaalt pas wanneer het incassobureau erin slaagt om je geld terug te krijgen. Dit betekent dat er geen risico is dat je nog meer geld verliest in het geval dat het incassotraject niet succesvol blijkt te zijn.

Hoe werkt het incassotraject?

Wanneer je een incasso no cure no pay-bedrijf inschakelt, zullen zij in eerste instantie contact opnemen met de debiteur. Hierbij wordt duidelijk gemaakt dat er nog een openstaande factuur is en dat zij geacht worden deze te betalen. Het kan zo zijn dat de debiteur simpelweg vergeten is de factuur te voldoen en alsnog bereid is te betalen. Hierdoor kan het traject al snel afgesloten worden.

Wanneer de debiteur niet bereid is om te betalen, zal het incassobureau het juridische proces in gang zetten. Zij zullen bijvoorbeeld beslag leggen op goederen van de debiteur of een gerechtelijke procedure starten. In alle gevallen zal het incassobureau op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen.

Wanneer is het tijd om een incasso no cure no pay-bedrijf in te schakelen?

Het inschakelen van een incasso no cure no pay-bedrijf is een goed idee wanneer je veel openstaande facturen hebt die moeilijk te innen zijn. Het kan frustrerend zijn om mails en brieven te blijven sturen en geen resultaat te zien, dus wanneer je zelf geen succes boekt kan het inschakelen van een incassobureau een uitkomst zijn.

Je zult zien dat door het inschakelen van een incasso no cure no pay-bedrijf het innen van openstaande facturen ineens veel makkelijker gaat. Doordat je niet hoeft te investeren in het traject en alleen betaalt wanneer het geld daadwerkelijk binnenkomt, loop je geen risico en kun je met een gerust hart je facturen uit handen geven. Houd er wel rekening mee dat het inschakelen van een incassobureau de relatie met je klant kan schaden. Daarom is het belangrijk om de juiste balans te vinden tussen financiële belangen en een goede klantrelatie. Voor meer informatie kun je terecht op bijvoorbeeld credifin-nederland.nl.