Selecteer een pagina

Naar de fysio met heupklachten

Je kunt bij de fysio met talloze lichamelijke klachten terecht. Klachten aan de heup is daar een goed voorbeeld van. Heupklachten resulteert in belemmering van het dagelijks leven en kan flink pijn doen. Met behulp van fysiotherapie kunnen de klachten worden verminderd en ook kan de oorzaak worden vastgesteld. Neem eens contact op met fysiotherapie Maastricht voor meer informatie. 

Mogelijke symptomen bij heupklachten

Als je last hebt van heupklachten kun je verschillende symptomen ervaren. In de meeste gevallen heb je last van een zeurende pijn in de heup. Dit kan aan alle kanten zijn maar ook aan één specifieke gedeelte. Verder kun je hinder ervaren van pijn wanneer je aan het bewegen bent, maar ook als je in rusttoestand bent. Andere symptomen zijn een vermindering van je mobiliteit, het kan uitstralen naar je benen, lies maar ook geslachtsdeel. Tot slot kan er stijfheid optreden in de heup. 

Oorzaken van heupklachten

Wanneer je last hebt van heupklachten kan dat verschillende oorzaken hebben. Je weet niet altijd waar het vandaan komt, alleen wanneer de pijn direct optreed. Mensen van alle leeftijden kunnen te maken krijgen met heupklachten. Zonder behandeling kan het zelfs chronisch worden. Daarom is het belangrijk om altijd een fysiotherapeut te bezoeken om te kijken wat er eventueel aan gedaan kan worden.

Mogelijke oorzaken kunnen bijvoorbeeld zijn overgewicht, een blessure dat je hebt opgelopen tijdens het sporten, artrose, ontsteking in de slijmbeurs, instabiele bekken maar ook bij een breuk is het goed mogelijk. Tijdens je bezoek aan de fysio zal er worden gekeken naar de oorzaak zodat er een geschikte behandeling kan plaatsvinden. 

Heupklachten behandelen

Tijdens je bezoek aan de fysiotherapeut kunnen de heupklachten behandeld worden met behulp van diverse soorten therapie. Wanneer er sprake is van slijtage kiest men vaak voor manuele therapie. Er wordt dan vooral gekeken naar hoe de mobiliteit verbeterd kan worden. Er kan ook aan de slag worden gegaan met oefentherapie. De pijnklachten worden hierdoor minder en daarnaast helpt het je bij je herstel. Er wordt ook gekeken naar je houding of daar verbeterpunten in kan worden aangebracht. 

Wordt fysiotherapie vergoedt vanuit de zorgverzekering?

Als je een basis zorgverzekering hebt afgesloten kan fysiotherapie deels worden vergoedt. Het hangt van een aantal factoren af. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan waarom je naar de fysiotherapeut moet maar ook je leeftijd speelt een grote rol. Natuurlijk is het ook afhankelijk per zorgverzekering aanbieder. Indien gewenst kun je ook een aanvullende verzekering afsluiten.