Selecteer een pagina

Tweedehands elektrische fiets kopen

Wil je graag een elektrische fiets aanschaffen maar is een nieuw model veel te duur? Dan kun je een gebruikt model overwegen. Tweedehands fietsen zijn een prima alternatief als je een nieuwe niet kunt bekostigen. Je kunt er nog jarenlang mee vooruit, maar het is dan wel belangrijk dat je met een aantal dingen rekening houdt. Zo voorkom je een eventuele miskoop.

Zorg dat je de fiets uitgebreid controleert

Als je een gebruikte elektrische fiets wilt gaan kopen is het van groot belang dat je de fiets uitgebreid controleert. Als eerst kun je naar het uiterlijk van de fiets kijken. Staat deze er nog strak bij, en zijn er geen roestplekken aanwezig? Controleer of alle onderdelen nog vastzitten en bekijk onder andere of de verlichting nog werkt. Bekijk of de banden niet versleten zijn, want anders krijg je al snel weer te maken met extra kosten. Maak vervolgens een testrit. Tijdens je testrit moet je meerdere dingen controleren. Werken de remmen nog naar behoren? Doen alle versnellingen het? Test natuurlijk ook de fietscomputer uit als deze aanwezig is. Wat betreft de batterij van de fiets, kun je vragen naar een testrapport. Als deze niet is getest, kun je dit laten doen bij een fietsenmaker. Zo weet je hoe het is gesteld met de conditie van de batterij. 

Bij een particulier of fietsenwinkel kopen

Een andere keuze die je moet maken is of je een tweedehands fiets gaat kopen bij een particulier of bij een fietsenwinkel. Als je kiest voor particulier, is het aanbod een stukken groter. Je kunt op internet afstruinen naar advertenties en een ander groot voordeel is dat je de fiets mogelijk goedkoper op de kop kunt tikken. Onderhandelen gaat met een particulier ook veel makkelijker dan bij een winkel. Het aanschaffen van een tweedehands elektrische fiets bij een fietsenwinkel heeft daarentegen wel een aantal voordelen. De tweewielers zijn uitgebreid getest en nagekeken door een specialist, waardoor je zeker weet dat je er nog jarenlang mee vooruit kunt. Daarnaast kun je ook nog eens profiteren van de garantie dat wordt meegeleverd. Je betaalt meestal wel een wat hogere prijs.