Selecteer een pagina

Vliegen bestrijden met deze 4 tips

Niets is vervelender dan last hebben van vliegen in huis. Ze maken een vervelend geluid, gaan op je eten zitten en wekken een grote irritatie bij je op. Tijd dus om dit ongedierte te gaan bestrijden! Voordat je een professional gaat inschakelen zoals bijvoorbeeld ongediertebestrijding Den Haag kun je eerst zelf een aantal tips uitproberen. Zo kun je onder andere een vliegenspray proberen, een kleeflint ophangen, gebruik maken van een vliegenlamp of een vliegenvangzak. 

Tip 1: Maak gebruik van een vliegenspray

De eerste tip is misschien voor de hand liggend, maar we willen het alsnog met je delen. Als je last hebt van vliegen binnenshuis, kun je gebruik maken van een vliegenspray. Zorg dat je iedere hoek van de ruimte voorziet van de spray en sluit vervolgens ramen en deuren voor een bepaalde tijd. Dit is meestal tussen de tien en vijftien minuten. Zie omschrijving van het product. De vliegen zullen vervolgens gedood worden. Hou er rekening mee dat je altijd goed dient te luchten na het sprayen!

Tip 2: Kleeflint ophangen

Een andere mogelijkheid is het ophangen van een kleeflint. We moeten er wel bij zeggen dat dit niet bepaald een diervriendelijke manier is, maar het werkt wel uitstekend. Hang het kleefstrip op aan het plafond en de vliegen zullen er vanzelf op af komen door de geur die vrijkomt. Op het moment dat ze op de kleeflint zitten, zitten ze vast en is wegvliegen geen optie meer. Om hygi├źnische reden is het belangrijk om regelmatig het kleeflint te vervangen voor een nieuwe. 

Tip 3: Een vliegenlamp

Je kunt ook de keuze maken voor een vliegenlamp. Je hebt twee verschillende soorten. Eentje met elektrische roosters en eentje met kleefplaten. Het eerstgenoemde wordt aangeraden omdat dit een stuk diervriendelijker is. De ingebouwde UV-lamp zorgt ervoor dat vliegen de verleiding niet kunnen weerstaan en richting de lamp gaan. Vervolgens worden de vliegen gedood door hoogspanning. Mocht je een vliegenlamp hebben met kleefplaten, zullen de beesten hier aan vastplakken en lijkt de werking grotendeels op die van een kleeflint. 

Tip 4: Vliegenvangzak

Tot slot kun je ook een vliegenvangzak aanschaffen. Deze is gevuld met water en een bepaalde stof, dat aantrekkelijk is voor de vliegen. Op het moment dat ze in de val terecht zijn gekomen, is er geen weg meer terug te vinden waardoor ze zullen verdrinken. Er zijn verschillende soorten vliegen vangzakken verkrijgbaar. Het is ook mogelijk om je eigen vliegenval te bouwen.