Selecteer een pagina

Waarom fysiek edelmetaal kopen een slimme investering is

Er zijn verschillende manieren om te investeren, maar een van de meest populaire vormen van investeringen is het kopen van fysieke edelmetalen via https://www.doijerkalff.nl. In tegenstelling tot beleggen in aandelen of obligaties, levert het investeren in edelmetalen zoals goud en zilver een tastbaar product op. In deze blog zullen we bespreken waarom fysiek edelmetaal kopen een slimme investering kan zijn en waarom het deel uit zou kunnen maken van uw beleggingsportefeuille.

Bescherming tegen inflatie

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen in edelmetalen investeren, is dat ze bescherming bieden tegen inflatie. Dit komt omdat de waarde van edelmetalen meestal stijgt in tijden van hoge inflatie. En omdat edelmetalen niet worden beïnvloed door inflatie, behouden ze hun waarde beter dan geld.

Lage volatiliteit

In vergelijking met andere beleggingen, zoals aandelen, hebben edelmetalen een lagere volatiliteit. Dit betekent dat de prijs van edelmetalen minder snel fluctueert en minder gevoelig zijn voor plotse schommelingen van de markt. En hoewel de prijzen van edelmetalen kunnen stijgen en dalen, fluctueren ze niet zo dramatisch als de prijzen van aandelen.

Diversificatie

Het investeren in edelmetalen is een effectieve manier om uw Doijer & Kalff beleggingsportefeuille te diversifiëren. Dit komt omdat edelmetalen zich meestal op een tegengestelde manier bewegen ten opzichte van andere beleggingen, zoals aandelen en obligaties. Dit betekent dat als de aandelenmarkt daalt, edelmetalen meestal stijgen en vice versa.

Bescherming tegen geopolitieke risico’s

Edelmetalen bieden ook bescherming tegen geopolitieke risico’s, zoals politieke instabiliteit en inflatie. Wanneer er politieke spanningen ontstaan of de economie instabiel wordt, hebben beleggers vaak de neiging om te investeren in veilige havens zoals edelmetalen.

Inherent tastbare waarde

Een van de unieke voordelen van fysieke edelmetalen is dat ze een tastbare waarde hebben. In tegenstelling tot papiergeld of digitale valuta, hebben edelmetalen een inherente waarde die niet afhankelijk is van het vertrouwen in een regering of bank. Dit betekent dat wanneer u fysiek edelmetaal koopt, u iets tastbaars in handen hebt om te bewaren.